“Bljesak 1995.” 2019.

Proteklog vikenda 27.04.2019. održan je Memorijalni turnir Bljesak 1995, u organizaciji taekwondo kluba „Ogrc Novska“ . Na turniru je nastupilo 230 natjecatelja iz 25 klubova . Na natjecanju je bio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim natjecateljima: mlađi kadet Ivan Micai u kategoriji -33kg, kadet Borna Jerković u kategoriji -45kg i juniori Marko Šimon i Filip Zahirović oba u kategoriji -59kg.


U mlađim kadetima Ivan Micai, kojem je ovo prvo natjecanje, gubi u borbi za medalju od predstavnika zagrebačke Dubrave Marka Sokola 12:6.


Kadet Borna Jerković gubi u polufinalu od predstavnika Sajnamija Luke Radmana i mora se zadovoljiti na kraju brončanom medaljom. Treba napomenuti da je ovo i Borni bio prvi turnir u borbama u kadetima.


U juniorskoj konkurenciji nastupaju Filip Zahirović koji u polufinalnoj borbi pobjeđuje Karla Martinčevića iz zagrebačkog Kondora rezultatom 9:8 i ulazi u finale, gdje ga čeka drugi predstavnik Osijeka Marko Šimon, koji je u polufinalnoj borbi uvjerljivo dobio Demiana Trcaja iz zagrebačkog Susedgrad-Sokola 39:19. U finalnoj borbi pobjeđuje Marko Šimon rezultatom 3:2 i osvaja zlatnu medalju dok se Filip Zahirović mora zadovoljiti srebrnom medaljom.

Predstavnici taekwondo kluba Osijek s trenerom Damirom Zahirovićem