EUROPSKO STUDENSKO PRVENSTVO 2023.

Od 20.07. do 23.07. 2023. u Zagrebu se održavalo natjecanje pod nazivom European Universities Combat Championships u četiri borilačke vještine: judo, karate, taekwondo i kickboxing. Na natjecanju je bilo prisutno 1537 natjecatelja sa 398 sveučilišta iz 31 zemlje. Na tom natjecanju nastupilo je i Osječko sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u taekwondou s predstavnicom taekwondo kluba „Osijek“ Laurom Zahirović u kategoriji -67kg. Natjecanja su se održavala u četiri različite dvorane. Karate u dvorani „Bojan Stranić“, judo u „Domu športova“, kickboxing na kineziološkom fakultetu i taekwondo u dvorani „Trešnjevka“. 

Natjecanje u taekwondou počelo je 21.07. sa natjecanjem u standardnim i kreativnim formama. Na kraju dana hrvatski studenti imali su jednu zlatnu medalju (Borna Pečko u kreativnim formama) i jednu brončanu medalju (Borna Pečko u stendardnim formama).

Drugog dana natjecanja počela su natjecanja u borbama. Laura Zahirović nastupa trećeg dana, a ždrijeb joj je donio španjolku Vanessu Chiamaka Shestopalka s University of Valencia.  U dosta ujednačenoj prvoj rundi u jednom trenutku Laura se poskliznula na borilištu i  rukom dotaknila pod što su sudci okarakterizirali kao pad i Lauri dodjelili opomenu što je značilo da španjolka vodi s 1:0. Laura kreće u napad u kontri španjolka pravi udarac rukom koji španjolki  pokrajnji sudci boduju za 2:0. Laura kreće na sve ili ništa i u jednom trenutku španjolka diže nogu prema glavi Laure i u toj akciji elektronika nije digla bodove, ali je trenerica španjolke tražila pogodak koji su sudci nakon pregledavanja snimke  uvažili i to je bilo konačnih 5:0 u prvoj rundi. Kako se radi po principu dvije dobivene runde od tri, u drugoj rundi Laura početkom runde vodi sa 3:0 i onda španjolka izjednačuje  i pri nerješenom rezultatu događa se čudna situacija u kojoj prvo španjolka dobiva bod za šaku koju nitko u dvorani nije vidio, a u nastavku akcije diže nogu i pogađa Laurino rame gdje nema senzora za bodove, na što trenerica španjolke podiže karton za video replay i ponovno sudac na video replayu i samo on, vidi na jednoj od tri kamere doticaj noge i glave (iako ga nije bilo) i ponovno diže 3 boda za udarac u glavu španjolki. Na tu odluku se žali Laurin trener kojem glavni sudac oduzima karton za video replay kao zaštitu svoga kolege na video replayu. U tom trenutku španjolka vodi 7:3 i tu prednost zadržava do kraja runde. Poslije ove borbe španjolka  dolazi do finala i na kraju osvaja srebrnu medalju. 

Na kraju natjecanja u borbama hrvatski studenti osvajaju jednu zlatnu medalju Ela Jelić -62kg. i pet srebrnih medalja (Luka Turkalj -54kg., Kevin Češljar -63kg., Matija Črep -74kg, Josip Bilić Pavlinović -87kg i Franjo Gucić +87kg).