Europsko studentsko prvenstvo 2019.

Od 30.07. do 04.08. 2019. u Zagrebu se održavalo natjecanje pod nazivom European Universities Combat Championships u četiri borilačke vještine i to: judo, karate, taekwondo i kickboxing. Na natjecanju je bilo prisutno 1300 natjecatelja sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja. Na tom natjecanju nastupilo je i Osječko sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u dvije borilačke vještine karateu i taekwondou. Natjecanja su se održavala u tri različite dvorane. Karate u dvorani „Bojan Stranić“, judo i kickboxing u „Domu športova“ i taekwondo u dvorani „Trešnjevka“. Ekipa taekwondo sportaša bila je u sastavu Matea Orešković iz taekwondo kluba „Našice“, Andrea Begić i Laura Zahirović iz taekwondo kluba „Osijek“ sve tri u kategoriji -62kg i Arian Ćosić iz taekwondo kluba „Sajnami“ iz Vinkovaca u kategoriji -74kg. Treba napomenuti da je Laura Zahirović nastupila i u disciplini forme (poomsae). Iz taekwondo kluba „Osijek“ trebala je nastupiti i Petra Grcić u disciplini forme, ali je zbog ozljede dan prije puta morala odustati.


Natjecanje u taekwondou počelo je 01.08. sa natjecanjem u standardnim i kreativnim formama. Tog prvog dana nastupila je Laura Zahirović u standardnim formama kao jedina natjecateljica iz Hrvatske. Na kraju dana Laura se morala zadovoljiti plasmanom na 14. mjestu u ukupnom plasmanu. Treba napomenuti da se Laura nije natjecala u formama punih 10 godina.


Drugog dana natjecanja sveučilište iz Osijeka nije imalo natjecatelje, a 03.08. nastupili su svi natjecatelji u borbama. Prva na tatami izlazi Matea Orešković u borbi s Anna Mlaiki sa Aix-Marseille University iz Francuske s kojom odrađuje dinamičnu borbu s puno bodova s obje strane koju na žalost gubi u trećoj rundi rezultatom 36:31. Druga na tatami izlazi Laura Zahirović u borbi s Alina Przygoda s Federal University of Applied Administrative Sciences iz Njemačke s kojom odrađuje čvrstu i tešku borbu koja je cijelo vrijeme bila bez bodova do 10 sekundi prije kraja kada obje natjecateljice kreću na sve ili ništa i u jednoj akciji gdje su obje krenule napad na glavu elektronika diže 3 poena njemici i odlučuje pobjednika ovaj puta njemicu koja na kraju osvaja brončanu medalju. Treća na tatami izlazi Andrea Begić protiv Dorottya Deva Gadacsi s Karoli Gaspar University of the Reformed Church iz Mađarske s kojom odrađuje ujednačenu prvu rundu, ali na kraju mađarica dobiva rezultatom 7:2. Zadnji na borilište izlazi Arian Ćosić u borbi protiv Kevin Huynh sa Royal Central School of Speech and Drama iz Engleske i u uzbudljivoj borbi na kraju ipak gubi rezultatom 19:12.