FENIKS BUDO KUP 2023

18.03.2023. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir 13. Feniks Budo sport kup 2019. u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru se okupilo oko 410 natjecatelja iz 45 kluba i iz 3 zemlje. Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Slovenije i Slovačke. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi). Ovo je bio i kriterijski turnir za tehničku reprezentaciju. 

 Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecateljice: u kategoriji juniorki nastupile su Ena Anušić u kategoriji (-52kg), Dea Marković (-59kg) i Nina Vicković (-63kg).

U borbi za medalju Ena Anušić odrađuje dobru prvu rundu protiv Anje Petrak iz Novog Zagreba i gubi tjesno 5:4, u drugoj rundi iskusna Anja pokazuje kvalitetu dužeg treniranja i lako pobjeđuje drugu rundu 10:1.

Njenu sudbinu dijeli i Dea Marković koja u svojoj prvoj borbi uopće uz  dostojan otpor gubi 2:0 (3:0;2:0) od kasnije pobjednice turnira Hane Šukurice iz zagrebačke Čigre.

U borbi za finale Nina Vicković gubi prvu rundu 12:5, dok se budi u drugoj rundi i u ujednačenoj borbi na kraju gubi u zadnjim sekundama 7:6 i mora se zadovoljiti brončanom medaljom.