Galeb trophy Serbia open 2018

U subotu i nedjelju u „Hali Aleksandar Nikolić“ u Beogradu održavao se turnir „Galeb trophy – Serbia open 2018“, turnir WT (World Taekwondo) G-1 klase sa oko 1100 sudionika iz cijelog svijeta. Na tom turniru nastupila su naša četiri člana i to: junior Marko Šimon (-51kg), senior Filip Jelošek (-68kg) i seniorke Hana Marković (-53kg) i Laura Zahirović (-62kg).


Prvog dana turnira na tatami izlazi junior Marko Šimon koji gubi prvu borbu od francuskog predstavnika Davida Sabatiera 23:13.
Drugog dana na tatami izlaze seniorke Laura Zahirović koja odrađuje dosta ujednačenu borbu s australkom Jessicom Borg u kojoj su obje natjecateljice vodile, ali je na kraju australka spretno i sretno dobila u zadnjih 10 sekundi borbe sa 6:4. Seniorka Hana Marković pruža dostojnu partiju prve dvije runde protiv slovenke Ane Petrušić pete nositeljice turnira, ali u trećoj rundi gubi s 10:2. Drugog dana na borilište još izlazi senior Filip Jelošek koji u prvom kolu u teškoj i neizvjesnoj borbi gubi od španjolca Ruben Garcia Ortiza 4:1.