Kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2019.

15. i 16.06.2019. u športskoj dvorani „Gripe“ u Splitu održano je kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2019. u organizaciji taekwondo kluba „Marjan“. Na turniru se okupilo oko 210 kadeta i kadetkinja iz 50 klubova iz cijele Hrvatske i 166 juniora i juniorki iz 44 kluba iz cijele Hrvatske.
Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecatelja: u kategoriji juniorki nastupila je Ana Pešikan -52kg, a u kategoriji juniora nastupili su Marko Šimon -55 kg, i Patrik Grgić +78kg.

Borci taekwondo kluba Osijek s trenerom Zahirovićem


Prvog dana održavalo se kadetsko prvenstvo Hrvatske na kojem taekwondo klub „Osijek“ nije imao predstavnika.
Drugi dan održavalo se juniorsko prvenstvo Hrvatske. Juniorka Ana Pešikan (-52kg) u prvom kolu pruža dostojan otpor predstavnici zagrebačkog „Ion“-a Lari Maras u taktičko tehničkom smislu, ali prilikom izvedbi svojih tehnika nema dovoljnu snagu udarca koja je potrebna da elektronika zabilježi poen i na kraju gubi meč 15:4.

Junior Marko Šimon u kategoriji -55 kg, u prvom kolu u borbi za medalju pobjeđuje predstavnika „Karlovca“ Martina Štefanca rezultatom 30:7, čime osigurava brončanu medalju. U borbi za finale žrijeb mu donosi prvog nosioca turnira u toj kategoriji Kevina Češljara i kasnijeg prvaka Hrvatske, od kojeg Marko nakon ujednačene borbe u prvoj rundi na kraju ipak gubi rezultatom 25:5 i mora se zadovoljiti brončanom medaljom.

Marko Šimon

Drugi junior Patrik Grgić u teškoj kategoriji (+78kg) također u borbi za medalju pobjeđuje predstavnika „Zg Dubrava“ Manuela Jozića sa 4:2, a u borbi za finale gubi od predstavnika „Marjana“ Stjepana Petrića prvog nosioca te kategorije i kasnijeg prvaka Hrvatske s glatkih 20:0 i mora se također zadovoljiti brončanom medaljom.
Tako se na kraju taekwondo klub Osijek morao zadovoljiti sa dvije brončane medalje na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore.