Plemeniti turnir Zaprešića 2019

Dana 07.04.2019. u dvoran „Sutinska vrela“ u Podsusedu, Zagreb održan je turnir pod nazivom „Plemeniti turnir Zaprešića 2019“ koji je ujedno bio i drugi po redu kriterijski turnir za juniorsku reprezentaciju koja treba nastupiti na Europskom prvenstvu. Na turniru je nastupilo 475 natjecatelja iz 59 klubova iz Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svoja četiri predstavnika u juniorskoj konkurenciji Ana Pešikan (-52kg), Marko Šimon (-55kg), Filip Zahirović (-59kg) i Patrik Grgić (-78kg).


Ana Pešikan odrađuje tešku i ujednačenu borbu s predstavnicom zagrebačke Lokomotive Francis Salomeah Knezović koju ipak u trećoj rundi gubi s 19:10. Marko Šimon odrađuje dinamičnu i taktički tešku borbu, protiv visokog i neugodnog predstavnika zagrebačke Čigra Ivana Glavaša koja na kraju završava rezultatom 25:11 za Marka, koji tom pobjedom ulazi u borbu za finale koju nažalost gubi od prvog nosioca i kasnijeg pobjednika te kategorije Kevina Češljara iz bjelovarskog Foxa, i mora se zadovoljiti brončanom medaljom.

Marko Šimon

Filip Zahirović odrađuje ujednačenu borbu protiv predstavnika zagrebačkog Jastreba Filipa Galijanića koja završava nerješenim rezultatom 6:6 i pristupa se 4 rundi na zlatni bod, u kojoj ni jedan od boraca ne zabija bod, te se sudačkim preglašavanjem dolazi do pobjednika, ovaj puta Filipa Galijanića. Četvrti osječki predstavnik Patrik Grgić osvaja brončanu medalju izgubivši od predstavnika splitskog Marjana, drugog nosioca kategorije i kasnije pobjednika te kategorije, izrazito visokog Paška Božića.
Članovima kluba ostaje još juniorsko prvenstvo Hrvatske 15.06.2019. u Splitu na raspolaganju da dođu do bodova za reprezentaciju.

Patrik Grgić