Plemeniti turnir Zaprešića 2022.

Dana 02.04.2022. u dvorani srednje škole  „Ban Jelačić“ u Zaprešiću održan je turnir pod nazivom „Plemeniti turnir Zaprešića 2022“. Na turniru je nastupilo 230 natjecatelja iz 33 kluba iz BIH, Slovenije i Hrvatske. Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih šest predstavnica: u juniorskoj konkurenciji Ena Anušić (-44kg), Dora Dragovan i Kata Ammnonn Petrović (obje -49kg) Leona Stupar (-52kg), Nina Vicković (-59kg) i kadetkinja Maja Mulić (-47kg). Treba napomenuti da su sve predstavnice prvi put nastupale na natjecanju u borbama.

Juniorka Ena Anušić u finalnoj borbi izgubila je od Sare Prpić iz „Grobnika“  i morala se zadovoljiti srebrnom medaljom. Juniorka Kata Ammnonn Petrović u kategoriji -49kg, na žalost, izgubila je u borbi za medalju od predstavnice zagrebačke „Čigre“ Marte Jurić, dok je druga predstavnica u toj kategoriji Dora Dragovan uspjela doći do brončane medalje i u borbi za finale je izgubila od predstavnice karlovačke „Prane“ Leone Grubiša, koja je na kraju turnira bila i pobjednica turnira. Predstavnica u kategoriji -52kg Leona Stupar je odradila tešku i ujednačenu polufinalnu borbu s Dorom Bertek (Dugo Selo) s kojom se cijelu borbu izmjenjivala u vodstvu i na kraju borbe se uspjela odvojiti na rezultat 29:23 i ući u finale, međutim ovako teška borba je uzela svoj danak i u finalu Leona je pokušala pružiti dostojan otpor predstavnici „Brinja“ Valentini Bolješić, ali nije uspjela i morala se na kraju zadovoljiti srebrnom medaljom. Posljednja predstavnica juniorki „Osijeka“ juniorka Nina Vicković uspijeva doći do brončane medalje, izgubivši na žalost, u borbi za finale od predstavnice „Magone Li“ iz Livna Andree Kasalo. Ovi dobri rezultati donose taekwondo klubu „Osijek“ plasman na 4. mjesto u plasmanu juniorki.

   Jedina predstavnica u kadetskoj konkurenciji Maja Mulić osvaja zlatnu medalju uvjerljivom pobjedom nad predstavnicom vinkovačkog „Sajnamija“ Lucijom Jelić.