Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2019

U nedjelju 14.04.2019. u sportskoj dvorani „Bogumil Toni“ u Samoboru, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 110 najboljih seniora iz 39 klubova. Organizator turnira bio je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin turnira bila su dva kluba, taekwondo klub „Bistra“ i taekwondo klub „Samobor Koryo“.


Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s četiri natjecatelja, Matejom Šuvak u kategoriji -57 kg i Laurom Zahirović u kategoriji -62 kg te Dominikom Lovakovićem i Filipom Jelošekom u kategoriji -68 kg. Prva na tatami izlazi Laura Zahirović koja ga započinje pobjedom nad predstavnicom riječkog „Grobnika“ Natali Hlača 10:1, a u borbi za medalju pobjeđuje predstavnicu Velike, Moniku Jelić diskvalifikacijom. Naime pri rezultatu 6:0 za Lauru predstavnica Velike je napravila niz nedozvoljenih radnji, prvo uhvatila je Laurinu nogu i pri tome ju je gurnula i oborila na pod gdje ju je udarila nogom u lice preciznije u nos koji je obilno počeo krvariti za što je zaradila diskvalifikaciju. Time je Laura osvojila brončanu medalju, a u razgovoru s službenim liječnicima i na njihovu preporuku, koji su pokušavali zaustaviti krvarenje pola sata, Laura je morala predati sljedeću borbu predstavnici „Dubrave“ Mariji Štetić koja je na kraju bila prvakinja Hrvatske.

Druga na tatami izlazi Mateja Šuvak kojoj je ovo prvi seniorski nastup, jer je početkom ove godine prešla iz juniora u seniore i koja prvu borbu pobjeđuje sa 4:0 predstavnicu riječkog „Grobnika“ Evu Rac, a u borbi za medalju gubi od predstavnice „Velike Gorice“ Anamarije Kovčalije rezultatom 13:4.

Treći predstavnik taekwondo kluba „Osijeka“ bio je mladi Dominik Lovaković kojem je ovo isto bio prvi nastup u seniorima kao i Mateji, i koji nije imao sreće u žrijebu jer je u prvom kolu dobio prvog nositelja kategorije -68kg Marka Golubića iz zagrebačkog „Metalca“, koji je uvjerljivo pobjedio sve svoje borbe i protivnike i postao prvakom Hrvatske. Filip Jelošek kao posljednji predstavnik taekwondo kluba „Osijek“ svoju prvu borbu koja je ujedno bila i borba za medalju pobjeđuje predstavnika zagrebačkog „Jastreba“ Maria Galića, u ujednačenoj borbi 6:5, dok drugu borbu protiv predstavnika zagrebačke „Contre“ Marina Putaka gubi rezultatom 19:8.
Članovi i predstavnici taekwondo kluba „Osijek“ mogu biti zadovoljni nastupom na seniorskom prvenstvu Hrvatske sa osvojene dvije brončane medalje.