Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2022.

U subotu 05.03.2022 u sportskoj dvorani O.Š. „Grabrik“  u Karlovcu, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 97 najboljih seniora iz 32 klubova. Organizator turnira bio je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin turnira bio je taekwondo klub „Prana“. 

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s pet natjecatelja, Nika Divjak i Ana Pešikan u kategoriji -57 kg, Laura Zahirović u kategoriji -67 kg, Filip Zahirović  u kategoriji -68 kg i Patrik Grgić u kategoriji +87kg. Treba napomenuti da je ovo svima prvi turnir nakon skoro dvije godine,  a da je jedino Laura Zahirović do sada imala seniorske borbe, dok su se ostali zadnji put borili u kadetima ili u prvoj godini juniora te su zbog virusa covid-19 bili na prinudnoj pauzi.

Prvi na tatami izlazi mladi Patrik Grgić koji se u borbi za medalju bori s Danielom Barunom iz St Kwana (Split), sudionikom europskog juniorskog prvenstva u studenom 2021. U prve dvije runde borba je bila dosta izjednačena, dok u trećoj rundi iskusniji Daniel nosi pobjedu s rezultatom  11:6.

Druga na borilište izlazi Ana Pešikan koja se prvom kolu bori s Viktoriom Besednik iz Jastreba i u ujednačenoj borbi na kraju 15 sekundi prije kraja ipak gubi rezultatom 5:2 (treba napomenuti da pogodak u glavu nosi 3 boda!)

Treći na tatami izlazi Filip Zahirović koji u svom seniorskom debiju odrađuje odličnu borbu za medalju koja je do kraja bila izjednačena i nakon tri runde završila 11:11 te se pristupilo četvrtoj rundi  na zlatni bod koja također završava nerješeno 0:0 te se tada gledalo tko je napravio viši „hit level“ tj. snagu udarca koju je kompjuter zabilježio, a da nije donijela bod. Na žalost po osječkog borca viši „hit level“ ovaj put imao je njegov protivnik.

Sljedeća na tatami izlazi Laura Zahirović koja u borbi za medalju pobjeđuje predstavnicu karlovačkog „Banija Pandas“-a Luciju Hrebac rezultatom 8:4 u kojoj obnavlja povredu lakta zadobivenu na jednom od treninga od prije tjedan dana te na žalost biva prisiljena predati sljedeću borbu Kristini Čerini iz splitskog „Energy“-ja i mora se zadovoljiti brončanom medaljom.

Zadnja na tatami izlazi mlada Nika Divjak koja u borbi za medalju gubi od predstavnice zagrebačkog „Ion“-a Lare Maras sa 12:0.

Članovi i predstavnici taekwondo kluba „Osijek“ mogu biti zadovoljni nastupom na seniorskom prvenstvu Hrvatske sa osvojenom brončanom medaljom, nakon dvije godine pauze od borbi i gotovo godinu dana netreniranja u dvorani.

Ekipa TKD Osijek
Laura Zahirović na postolju