Slovenia Open 2018

24 i 25. veljače 2018. održan je Slovenia open, turnir WTF „G-1“ klase, u sportskoj dvorani „Tabor“ u Mariboru. Na turniru je bilo 1062 natjecatelja iz preko 30 tak zemalja iz cijelog svijeta i 206 klubova i nacionalnih timova.

Slovenia open 2018

Taekwondo klub Osijek nastupio je sa svojih 8 članova.

U kategoriji kadeta nastupio je Filip Zahirović u najbrojnijoj kadetskoj kategoriji -45kg i nanizao pobjede protiv reprezentativca Slovačke Matej Horvatha 11:1, reprezentativca Slovenije Luke Raškoviča 5:4 i u borbi za finale Francuza Getan Vachiera koji je pri rezultatu 4:4 u trećoj rundi napravio nedozvoljenu radnju sa dva udarca šakom u glavu, zbog koje je Francuz diskvalificiran, a trener Damir je u konzultacij sa službenim liječnikom natjecanja, zbog težine ozljede morao donjeti odluku o ne nastupanju Filipa u finalu, tako da se Filip morao zadovoljiti drugim mjestom i srebrnom medaljom na ovako jakom turniru.

U juniorskoj kategoriji nastupa Mateja Šuvak u kategoriji -55kg, koja gubi u prvom kolu od predstavnice Poljske Lucije Oleszczuk 21:13. Junior Marko Šimon u kategoriji -48kg, odrađuje tešku i izjednačenu borbu s Francuzom Matteo Alegreom koju na kraju treće runde gubi gubi 26:21. Junior Denis Bakunić u kategoriji -68kg je u prvom kolu gubi od reprezentativca Srbije Dušana Božanića. Njegov klupski kolega Matej Volarević u kategoriji -78kg koji je u prvom kolu bio slobodan, a u borbi za medalju nakon konstantnog vodstva za po jedan bod na kraju ipak gubi borbu protiv predstavnika Švedske Leutrim Dorocia s jednim bodom razlike u doslovce zadnjoj sekundi meća . Treba napomenuti da je predstavnik Švedske na kraju bio i pobjednik turnira što daje dodatnu gorčinu na izgubljenu Mateovu borbu i medalju.

Po prvi puta u seniorskoj konkurenciji nastupa mlada Hana Marković, u najbrojnijoj ženskoj kategoriji na turniru -57kg, koja u prvom kolu gubi od Francuskinje Imen Ben Hassine 10:0. U ženskoj seniorskoj kategoriji -62kg nastupa Laura Zahirović koja u ujednačenoj borbi, ipak gubi od 9.nositeljice turnira Mađarice Csenge Patakfalvy s 10:8. Prvi nastup u seniorskoj konkurenciji u najbrojnioj muškoj kategoriji -68kg bilježi novopečeni senior Filip Jelošek s pobjedom u prvom kolu protiv predstavnika engleske Liam Ferrigana 9:8, dok u drugom kolu gubi od drugog nosioca turnira Grka Konstantinos Chamalidisa kasnijeg podjednika ovog turnira.

Filip Zahirović