Slovenia open 2019

23. i 24. veljače  2019. održan je Slovenia open, turnir  WTF  „G-1“ klase, u sportskoj dvorani „Tivoli“ u Ljubljani. Na turniru je bilo oko 1000 natjecatelja iz preko 30 tak zemalja iz cijelog svijeta i 198 klubova i nacionalnih timova.

Taekwondo klub Osijek nastupio je sa svoja  4 člana.

U kategoriji juniora nastupio je Filip Zahirović u najbrojnijoj muškoj juniorskoj kategoriji -59kg i borio se protiv bjeloruskog reprezentativca Mikite Artukhevicha . Budući da je po prvi puta nastupio u juniorskoj kategoriji i to još na G-1 turniru, gdje dolaze ponajbolji borci Europe i svijeta , pružio je dostojan otpor u kondicionom, tehničkom i taktičkom smislu, ali je i pokazao da snagom još nije dorastao dečkima starijim od sebe 3 do 4 godine i izgubio je 26:6.

U juniorskoj kategoriji nastupa i mlada Ana Pešikan u najbrojnijoj ženskoj kategoriji  -52kg, kojoj je ovo prvi G turnir uopće, koja također pruža dostojan otpor Njemici Lea Anais Karmely, ali gubi rezultatom 14:4.

Slovenia open 2019.

Po prvi puta u seniorskoj konkurenciji nastupa mladi Matej Volarević u kategoriji -80kg, i gubi od bosanskog predstavnika Karla Galića 13:3. 

U ženskoj seniorskoj kategoriji -62kg nastupa Laura Zahirović koja u ujednačenoj borbi, ipak gubi od predstavnice Velike Britanije Molly Dunbavin sudionice olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava s 3:0 i to na opomene.