STUDENTSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2023

Dana 15.04.2023. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza i domaćinstvu Zagrebačkog taekwondo saveza u dvorani IV. Doma sportova.

Na natjecanju su sudjelovali predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske. Predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u taekwondo-u bili su Laura Zahirović, studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Osijeku u kategoriji -67kg  i Patrik Grgić student prve godine Odjela za matematiku u Osijeku u kategoriji +87kg.

Laura je nakon zanimljivog finala postala studentskom prvakinjom Hrvatske. Naime u finalu su se našle dvije medicinarke Laura i Vita Karačić sa medicinskog fakulteta u Zagrebu, koje su pružile zanimljivu borbu. U prvoj rundi rezultat je bio 2:1 za Vitu, dok je drugu rundu dobila Laura s 7:5 i pristupilo se trećoj rundi u kojoj niti jedna predstavnica nije uspijela zabiti bod, bez obzira na preciznost i jačinu udarca, a na kraju runde elektronski sustav je prepoznao Lauru kao pobjednicu runde zbog više pokušaja (udaraca po oklopu) pravljenja bodova u toj rundi. 

Laura Zahirović nastupila je i u formama gdje joj je brončana medalja pobjegla za 0.17 bodova.

Drugi predstavnik osječkog sveučilišta Patrik Grgić nažalost je izgubio u borbi za finale od 11 godina starijeg Franje Gucića sa zagrebačkog KIF-a s 2:0 (8:0;5:0) te se morao zadovoljiti brončanom medaljom.