Susedgrad Sokol 2019.

Dana 11.05.2019. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni turnir „Susedgrad – sokol pokal“ koji je ujedno bio i drugi kriterijski turnir za kadetsku reprezentaciju. Na turniru je bilo prisutno oko 600 natjecatelja u borbama i 100 u formama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u svim uzrastima: vrtićancima, mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima u borbama, kao i formama. Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s 3 člana i to : kadet Borna Jerković (-45kg), juniorka Ana Pešikan (-52kg) i junior Filip Zahirović (-59kg), u borbama.
Kadet Borna Jerković u borbi za finale gubi od Daniela Babića iz Šmartno Pri Litiji (Slovenia) i tako se mora zadovoljiti brončanom medaljom.


Juniorka Ana Pešikan u borbi za medalju u ujednačenoj borbi gubi od predstavnice Zaprešića Tonke Lepen 5:3. Ani ostaje za utjehu da je ovaj puta pristojno namučila svoju protivnicu od koje je u posljednjem zajedničkom okršaju uvjerljivo izgubila, što dokazuje napredak naše predstavnice.


Junior Filip Zahirović u borbi za medalju u ujednačenoj borbi gubi od predstavnika zagrebačkog Oriona Fabiana Barišića 6:5 u zadnjim sekundama borbe gdje su sudci jedan obostrani napad šakama dosudili kao bod za Barišića, dok Filipovu šaku nisu vidjeli.