SUSEDGRAD SOKOL 2022.

Dana 14.05.2022. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir „Susedgrad – Sokol Pokal“ koji je ujedno bio i drugi kriterijski turnir za kadetsku reprezentaciju. Na turniru je bilo prisutno oko 623 natjecatelja,  516 u borbama i 107 u formama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u svim uzrastima: vrtićanci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u borbama , kao i formama.

Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je sa 17 članova: u kick disciplini (udaranje elektronske vreće, što više puta u 20 sekundi) naši najmlađi članovi Domagoj Ljevar, Andrija Uremović, Nino Jurić, Jan Popadić, Lota Glavaš, Klara Degmečić, Margareta Svalina i Lorena Mioč, a u borbama kadetkinje Maja Mulić (-51kg) i Dorja Mitanović (-55kg), juniorke Dora Dragovan (-49kg), Leona Stupar (-52kg), Nina Vicković (-59kg), junior Borna Jerković (-63kg),  te u formama (tehnička disciplina) kadetkinje Lana Čulo i Luna Katarina Pintar i juniorke Dora Dragovan i Nina Vicković.

U kicku srebrnu medalju osvojio je Andrija Uremović, a brončane medalje osvojili su Lorena Mioč i Domagoj Ljevar.

Mlađi kadet Leon Jošić uvjerljivo je došao do prvog mjesta na turniru i zlatne medalje, pobjedivši Tadiju Tereka iz zagrebačkog Ion-a 20:10 u polufinalu i u finalu Marina Bolanća iz zagrebačkog Ion-a 32:2,

Kadetkinja Maja Mulić nakon uvjerljive pobjede u borbi za medalju nad Paulom Anđelom Benić iz zagrebačkog Championa 35:15,  s kojom je obnovila povredu nožnog prsta, nastupa i u polufinalnom meću protiv Ave Bogdanović iz zagrebačkog Activa. Nažalost u toj borbi je bilo vidljivo da ju povreda smeta i tu borbu gubi 11:18 i mora se zadovoljiti s brončanom medaljom. Kadetkinja Dorja Mitanović gubi u borbi za medalju, ali treba napomeniti da je ovo bio Dorjin prvi nastup na natjecanjima.

Juniorka Dora Dragovan zablistala je na ovom turniru, uvjerljivo pobjedivši svoje protivnice, u polufinalu Dariju Bešlagić (Ion) 29:7 i u finalu Martu Polić iz karlovačke Prane 25:10 i osvojivši laskavu titulu najbolje juniorke na turniru. Juniorka Leona Stupar osvaja brončanu medalju izgubivši u polufinalu od Leonarde Bučar (Zaprešić) 15:7. Isti rezultat postiže i Nina Vicković izgubivši od juniorske reprezentativke Dore Meštrović iz zagrebačkog Medvedgrada.

Junior Borna Jerković u finalu gubi od domaćeg predstavnika Matea Ljubasa i osvaja srebrnu medalju.

U formama u kadetskoj konkurenciji nastupaju Lana Čulo i Luna Katarina Pintar. U finalni se krug plasirala Lana Čulo koja na kraju turnira ipak osvaja osmo mjesto.

Juniorke Dora Dragovan i Nina Vicković u finalnom krugu osvajaju isti broj bodova (5.33) kao i predstavnica Jelena Buzić iz karlovačke Prane i pregledom dobivenih ocjena sudci su ustanovili da brončanu medalju osvaja Nina Vicković kao trećeplasirana i predstavnica iz Karlovca kao četvrtoplasirana zbog boljih ocjena za umjetnički dojam, dok Dora, nažalost, ostaje bez medalje.