Tehničko prvenstvo Hrvatske

Dana 19.03.2022. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo kluba „Zaprešić“.

 Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 7 natjecateljica. Kadetkinje Lara Mayer i Lana Čulo, juniorke Ena Anušić, Dora Dragovan i Nina Vicković i seniorke Mihaela Berak i Laura Zahirović.

U kategoriji KB-3 kadetkinje od 12 do 14 godina  (2008.-2010.) učenički pojasevi od 8. do 5.kupa nastupile su Lara Mayer i Lana Čulo. Nakon svojih nastupa Lana  je osvojila 9. mjesto sa zaostatkom  od 0.06 bodova za 8. mjestom koje je vodilo u finale te kategorije , a Lara je osvojila 10. mjesto. U juniorskoj JB-1 kategoriji od 15 do 17 godina (2005.-2007.)  učenički pojasevi nastupile su Ena Anušić, Dora Dragovan i Nina Vicković. Nakon prvog kruga sve tri natjecateljice su ušle u finalni krug i to Ena djeleći 7. i 8. mjesto s predstavnicom karlovačke „Prane” Jelenom Bušić, Nina kao 4. i Dora kao  drugoplasirana. Poslije odrađenog finalnog kruga Dora i Nina zauzele su treće mjesto i osvojile su brončane medalje, dok je Ena uspjela potvrditi svoje 7. mjesto. Mihaela Berak nastupila je u kategoriji SB-1 +18 godina 6.- 1. geup učenički pojasevi  i zauzela je 8. mjesto. Laura Zahirović nastupila je u kategoriji SB-2 majstorski pojasevi koje su se za ovu priliku odvijala po pravilima kao na svjetskom prvenstvu gdje su bili izvučeni parovi kao da se rade borbe, s nositeljima kategorije, a sve zbog nadolazećeg svjetskog prvenstva u Koreji sljedećeg mjeseca. Laura je u „borbi“ za medalju izvukla drugu nositeljicu kategorije Leu Matešić iz zagrebačke „Dubrave“ koja ide na spomenuto svjetsko prvenstvo, pogotovo zato što je na kraju turnira i postala prvakinjom Hrvatske.