Vinkovci Open 2018

Dana 03.03.2018. u Vinkovcima u dvorani O.Š. A.G. Matoš je održan 4.Vinkovci open u organizaciji taekwondo kluba „Sajnami“, na kojem su se borbe održavale za mlađe kadete, kadete (za koje je ovo bio turnir sa nacionalne liste), juniore i seniore, a nastupilo je 211 natjecatelja iz 29 klubova iz BiH i Hrvatske. Paralelno se održao i 1. Vinkovci open kids na kojem je nastupilo 88 najmlađih natjecatelja u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopima, što više udaraca u 20 sekundi).
Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 12 natjecatelja u borbama i 1 natjecateljom u borbama na kids natjecanju Markom Skokom koji je osvojio srebrnu medalju izgubivši u zadnjim sekundama natjecanja s 11:9 od Luke Čosića iz Broda.

Vinkovci open 2018
Vinkovci open 2018

U borbama mlađih kadeta nastupili su Noa Muštran(-33kg) osvojio je srebrnu medalju, Lovro Matrić (-39kg) osvojio je brončanu medalju i mlađa kadetkinja Gabriela Lana Štrk (-39kg) koja je osvojila brončanu medalju.
U konkurenciji kadeta nastupio je Filip Zahirović (-49kg) koji je osvojio zlatnu medalju pobjedivši u finalu predstavnika Rugvice Tonija Dujića 8:5. U kadetkinjama -55kg nastupila je Martina Ursa koja se ovaj puta morala zadovoljiti plasmanom od 5.-8. mjesta.
U juniorskoj konkurenciji nastupili su Marko Šimon koji je bio prijavljen u kategoriji (-48kg), a budući da nije imao konkurenciju u toj, niti u višoj kategoriji (-51kg) na njegovo inzistiranje nastupio je u kategoriji (-55kg) i u borbi za finale podjedio je Branimira Kuveždića iz otoka 31:11 dok je u finalu izgubio od predstavnika domaćina Dominika Greifensteina 18:6 i tako se morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom u dvije kategorije višoj kategoriji, Dominik Lovaković (-68kg) odradio je odličan posao u borbi za finale i pobjedio predstavnika domaćina Marija Bjelobrdića 26:4 dok je u finalu izgubio također od predstavnika domaćina Mateja Čosića 32:4 i osvojio srebrnu medalju. Juniorka Ana Pešikan (-49kg) odrađuje veliki posao u svojoj kategoriji i pobjedma nad predstavnicom zagrebačkog „Mastera“ Laurom Jurković i u finalu nad predstavnicom Cro-capa iz Privlake Ivom Domitrović 29:21 osvaja zlatnu medalju i laskavu titulu najbolje juniorke turnira.
U seniorskoj konkurenciji Filip Jelošek (-68kg) uvjerljivim pobjedama nad Arijanom Čosićem (Sajnami) 25:3 i Marinom Orlovićem (Dugo Selo) 24:6 osvaja zlatnu medalju i laskavu titulu njaboljeg seniora turnira. Zlatnu medalju osvaja i Matej Volarević (-80kg) koji je još junior, ali je na ovom turniru nastupio kao senior pobjedom u finalu na zlatni bod predstavnika Cro-capa iz Privlake Miloša Babića. U seniorkama nastupile su Hana Marković (koja inače nastupa u kategoriji -57kg, ali zbog nedostatka konkurencije na ovom turniru je nastupila do 62kg) i Laura Zahirović (-62kg), Laura Zahirović osvaja zlatnu medalju i titulu najbolje seniorke turnira pobjedama nad Irenom Oroz (HTKD Hvojnica iz Fojnice) 15:0 i u finalu nad klubskom kolegicom Hanom koja je u borbi za finale pobjedila Doris Lukić (Sajnami) na zlatni bod.
Ovi rezultati donijeli su klubu plasman na treće mjesto u ukupnom poretku ekipa iza tri puta brojnijeg domaćeg „Sajnamija“na prvom mjestu i Ion (Zagreb) na drugom mjestu.