Vinkovci open 2019

Dana 09.03.2019. u Vinkovcima u dvorani O.Š. A.G. Matoš je održan 5.Vinkovci open u organizaciji taekwondo kluba „Sajnami“, na kojem su se borbe održavale za mlađe kadete, kadete,  juniore(za koje je ovo bio turnir sa nacionalne liste), i seniore, a nastupilo je 132 natjecatelja iz 23 kluba iz BiH i Hrvatske. Paralelno se održao i 2. Vinkovci open kids na kojem je nastupilo 69 najmlađih natjecatelja u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopima, što više udaraca u 20 sekundi).

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 natjecatelja u borbama.

Vinkovci open 2019

U konkurenciji kadeta nastupio je Petar Prpić (-53kg) koji je osvojio srebrnu medalju pobjedivši u polufinalu predstavnika Ogrca iz Novske Mateja Malkoča 12:5 i izgubivši u finalu od predstavnika Sokola (Bijeljina) Radisava Ivanovića 24:10.

U juniorskoj konkurenciji nastupili su Marko Šimon (-55kg) koji je u finalu pobijedio predstavnika Bistre (Zagreb) Patrika Ivankovića 32:12 i osvojio zlatnu medalju, dok je njegov klupski kolega u višoj kategoriji Filip Zahirović (-59kg) u finalu izgubio od predstavnika zagrebačkog Oriona Adrijana Jandrokovića 14:10 i osvojio srebrnu medalju. Juniorka Ana Pešikan (-52kg) gubi u finalnoj borbi od predstavnice zagrebačke Lokomotive Francis Salomeah Knezović 15:3 i osvaja srebrnu medalju.

U seniorkama nastupila je Laura Zahirović (-62kg), koja osvaja zlatnu medalju i titulu najbolje seniorke turnira pobjedama nad Irenom Doris Lukić (Sajnami)  8:5 i u finalu nad predstavnicom zagrebačke Bistre Mateom Fumić 22:0.

Ovi rezultati donijeli su klubu plasman na peto mjesto u ukupnom poretku ekipa.

Laura Zahirović